За викенд нестабилно уз кишу и пљускове

Srna
Foto: Unsplash

БАЊАЛУКА- У Републици Српској ће за викенд бити промјенљиво и нестабилно вријеме, често са кишом и пљусковима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и прије подне биће сунчано уз умјерену облачност и топлије. Средином дана на истоку ће доћи до развоја облака који ће повремено донијети кишу и пљускове са грмљавином. Пљускови ће се ширити ка западу, а на југу и сјеверу ће бити сунчаније.

Касније послије подне и увече пљускови ће јачати и премјештаће се ка сјеверу и сјевероистоку, гдје ће понегдје бити и локалних непогода. На југу ће бити претежно сунчано током већег дијела дана.

Минимална температура ваздуха сутра ће бити од 12 до 18, у вишим предјелима од осам, а максимална од 24 до 30, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У суботу, 10. јуна, ујутру ће бити умјерено облачно, на сјеверу понегдје са кишом, а у осталим предјелима суво. Током пријеподнева очекује се разведравање уз сунчане периоде, а од средине дана и послије подне поново нестабилно уз честу кишу и пљускове са грмљавином. На југу ће бити сунчаније уз рјеђу појаву пљускова.

Минимална температура ваздуха од 12 до 19, у вишим предјелима од осам, а максимална од 23 до 28, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У недјељу, 11. јуна, биће нестабилно, промјенљиво и мало свјежије вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином и краће сунчане периоде. Понегдје ће бити услова за локалне непогоде. На југу се очекује више сунчаног времена, повремено са пљусковима.

Минимална температура ваздуха од 13 до 18, у вишим предјелима од девет, а максимална од 21 до 25, на југу до 29, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У понедјељак ће бити облачно и мало свјежије вријеме уз слабу кишу у првом дијелу дана. Од средине дана и током поподнева биће суво уз постепено разведравање. На југу ће остати сунчано и топлије.

Минимална температура ваздуха од осам до 16, на југу до 19, а максимална од 20 до 25, на југу до 28 степени, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана