За три дана 256 заражених у Српској, шесторо преминулих

Срна
За три дана 256 заражених у Српској, шесторо преминулих

БАЊАЛУКА - У Републици Српској вирус корона је у посљедња три дана потврђен код 256 лица од 505 тестираних, а шест их је преминуло, подаци су републичког Института за јавно здравство.

Преминуле су три жене и три мушкарца старије животне доби из Српца, Модриче, Теслића, Дервенте, Сокоца и Приједора.

Вирус корона потврђен је код 112 мушкарца и 144 жене.

У петак, 12. августа, пријављено је да су инфицирана 43 лица из Бањалуке, 35 из Бијељине, 13 из Фоче, 11 из Требиња, 10 Добоја, девет из Зворника, осам из Брода, седам из Модриче, по шест из Рудог и Шамца, по пет из Дервенте и Новог Горажда, по четири из Лакташа, Прњавора, Станара и Челинца, по три из Угљевика и Шипова, два из Кнежева и по једно лице из Градишке, Лопара, Новог Града и Теслића.

У суботу и недјељу, 13. и 14. августа, регистровано је да су заражене 33 особе из Бањалуке, 13 из Зворника, четири из Лакташа, по двије из Бијељине, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша и Прњавора, те по једна из Гацка, Градишке, Источне Илиџе, Пала, Сокоца, Српца, Теслића, Челинца, Шековића и Шипова.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 166, од којих у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Српске у Бањалуци 74, а у осталим болницама 92.

На респиратору је шест пацијената који су смјештени у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана