За развој руралне тржишне инфраструктуре 1,2 милиона КМ

Срна
За развој руралне тржишне инфраструктуре 1,2 милиона КМ

САРАЈЕВО - Пројекат "ЕУ фор агри" објавио је данас јавни позив за дођелу бесповратних средстава за унапређење и развој руралне/локалне тржишне инфраструктуре у БиХ, у укупној вриједности од 1,2 милиона КМ.

Биће подржана улагања у инфраструктуру за активности у вези са пољопривредом и руралним развојем, као што су зелене и сточе пијаце, тржнице, откупне станице, мобилна сајамска инфраструктура намијењена за продају пољопривредних и занатских производа, продајна мјеста лоцирана уз регионалне и локалне путеве и еко продајне куће, саопштено је из УНДП-а.

Подносиоци пријава за дођелу бесповратних средстава су јединице локалне самоуправе, док ће бити подржани тржишни инфраструктурни пројекти који ће бити на располагању, прије свега, корисницима који се баве производњом у секторима воћа и поврћа, сточарства, меса, млијека, пчеларства, житарица и уљарица, љекобиља, ароматичног биља и гљива, те старих и традиционалних заната и рукотворина.

"Реализацијом оваквих пројеката побољшава се стање руралних подручја чиме се уједно јача и локално тржиште, те се локалним произвођачима обезбјеђују услови за планирање и унапређење производње и пласман пољопривредно-прехрамбених производа", истиче се у саопштењу.

Рок за пријаве је 8. децембар, а јавни позив, као и сва пропратна документација, налазе се на веб страници пројекта www.eu4agri.ba.

Кроз пројекат "ЕУ фор агри", који финансира ЕУ, до сада је подржано 45 пројеката пољопривредника и прерађивача из БиХ, са укупно 6,3 милион КМ бесповратних средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана