За прве побједе: Mozzart подржао мале кошаркаше и кошаркашице КК Реал

Mozzart
За прве побједе: Mozzart подржао мале кошаркаше и кошаркашице КК Реал

Иако су још мали, они већ сањају велике снове! Млади кошаркаши и кошаркашице бањалучког КК Реал вриједно тренирају и спремању се за велика такмичења и освајање првих титула. Подршку на том путу пружила им је компанија Mozzart донацијом спортске опреме, а овај гест изазвао је право одушевљење уочи једног тренинга.

- Веома смо захвални компанији Mozzart и дјеца су се веома обрадовала новим дресовима. Осмеси најбоље осликавају колико им је драго што су добили овакав поклон. Због тога се надамо наставку сарадње- каже Александар Марчета, тренер клуба КК Реал, Бањалука.

Овај клуб основан је прије шест година и до сада је кроз њега прошло неколико стотина дјеце! Сада ту прве кошаркашке кораке учи 120 дјечака и дјевојчица у селекцијама пионири и претпионири. Малишани из пет бањалучких основних школа редовно долазе на тренинге, а већина до сада није имала прилику да се такмичи. Играли су пријатељске утакмице на позив Црвене звезде у Београду и турнире у Загребу.

Од оснивања су фокусирани на стварање нових кошаркашких талената, па се труде да из сваке школе издвоје најталентованије младе кошаркаше и кошаркашице. Ове године су неки показали озбиљан потенцијал, па ће претпионирке одмјерити снаге са другим екипама на такмичењима.

Клуб се финансира наплатом симболичних чланарина које су довољне тек за плаћање закупа спортских сала и плате тренера. Скромну помоћ на годишњем нивоу пружа им град Бањалука, а за набавку опреме ослањају се углавном на донације. Једна од њих стигла је од регионалног лидера у приређивању игара на срећу.

- Малим кошаркашима и кошаркашицама КК Реал донирали смо нове комплете дресова како бисмо им олакшали и уљепшали улазак у свијет кошарке. Надамо се да ће им нова опрема донијети срећу на будућим такмичењима- каже руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Mozzart, Селма Салкановић.

Томе се надају и у овом клубу. Сада већ, кажу, имају озбиљније таленте, па планирају одлазак на већа такмичења идуће године. А на тим такмичењима своје прве побједе могли би да остваре управо у новим Mozzart дресовима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана