За обнову подова и учионица за првачиће 120 000 КМ

Срна
За обнову подова и учионица за првачиће 120 000 КМ

ВЛАСЕНИЦА - У Основној школи (ОШ) "Вук Караџић" у Власеници у току је санација школских подова и учионица у којима ће прва школска знања стицати првачићи, рекао је данас Срни начелник ове општине Мирослав Краљевић, наводећи да овај подухват са 120.000 КМ финансирају владе Србије и Републике Српске, као и локална заједница.

Краљевић је навео да је циљ стварање што квалитетнијих услова за школовање. 

"То је један од приоритета општинских власти у Власеници, уз привредни развој и све оно што желимо да урадимо", рекао је Краљевић. 

Он је додао да је преостало да у тој установи буде обновљен дотрајали школски намјештај. 

"Већ сам имао контакте са институцијама Владе Републике Српске и очекујем њихову подршку да буду промијењене све клупе и столице, које нису мијењане педесетак година. Планирамо дренажу око цијелог објекта, с циљем елиминисања подземних вода, које су раније причињавале знатну штету", рекао је Краљевић. 

Директор ове основне школе Данка Милић Кезуновић рекла је Срни да је та установа изграђена 1964. године, те да у том периоду школски подови нису обнављани. 

Санација подова почела је у децембру и требало би да буде завршена до краја фебруара. 

Кезуновићева је објаснила да је до данас обновљен под у 18 од 27 учионица, а преостало је да буду завршени радови и у школском сутерену, гдје ће бити просторије за првачиће. 

"Ова школа је, слободно могу да кажем, по квалитету наставе и успјесима наших ученика, међу најбољима у регији. Имамо шампионе у кошарци, математици, физици, енглеском језику, и мислим да наши ученици заслужују боље услове за рад и учење", рекла је Кезуновићева. 

У ОШ "Вук Караџић" у Власеници ове школске године школује се 640 ученика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана