За Мињу Матић прикупљено 5.955 КМ у Шамцу

Срна
За Мињу Матић прикупљено 5.955 КМ у Шамцу

ШАМАЦ- Организовањем неколико хуманитарних базара на подручју општине Шамац прикупљено је 5.955 КМ за помоћ у лијечењу једногодишње Миње Матић из Крагујевца која болује од најтежег облика спиналне атрофије мишића.

Хуманитарне базаре организовало је Удружење грађана за помоћ лицима са посебним потребама, у сарадњи са Удружењем "Иванин златни вез" и Колом српских сестара "Косовка дјевојка".

Секретар Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама Јована Ћоралић рекла је Срни да су на штандовима грађанима понудили разне слане и слатке мирођије, одјећу, књиге, играчке које су у Удружењу добили као донацију.

"Слаткише смо сами правили, а помогле су нам и наше суграђанке", навела је Ћоралићева.

Предсједник Кола српских сестара "Косовка дјевојка" Ана Симеуновић подсјећа да је основна улога ове организације да помаже онима којима је помоћ неопходна.

"Захвални смо Удружењу грађана за помоћ лицима са посебним потребама што су започели ову акцију. Планирамо да се укључимо у све хуманитарне акције, као што смо и до сада чинили", рекла је Симеуновићева.

На шамачком подручју су за помоћ малој Мињи организована четири хуманитарна базара.

Једногодишња Миња Матић болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести - спиналне мишићне атрофије типа један. Лијек за ову болест постоји, али у САД и за њега је потребно издвојити 2,4 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана