За љубитеље двоточкаша: Mozzart донирао опрему бициклистима из Градишке

ГС
Mozzart донирао опрему бициклистима из Градишке
Foto: Mozzart | Mozzart донирао опрему бициклистима из Градишке

Љубав према бициклизму спортисти и рекреативци из Градишке крунисали су оснивањем Бициклистичког клуба „Challenge". Иако се у првом професионалном бициклистичком клубу у овом граду окупљају краће од двије године, већ биљеже одличне резултате на нивоу БиХ и у региону.

Подршку на стазама напретка пружила им је компанија Mozzart. 

„Чланови клуба су презадовољни, реакције на овај племенити гест Mozzartа су одличне. Сада смо униформисани као један тим за сва предстојећа такмичења и то у квалитетној опреми оригиналног дизајна. Због тога смо веома захвални", каже Славољуб Бјелајац, предсједник BK Challenge, Градишка. 

Њихова екипа броји 14 такмичара и 38 рекреативаца, узраста од 12 до 40 година у категоријама јуниори, елит, ундер, мастер. Чланови клуба су фокусирани на брдски бициклизам, док друмску категорију за сада не возе. 

Тренинзи за најмлађе одржавају се свака два дана, а за старије такмичаре једном или два пута дневно… До сада су се такмичили широм БИХ, на тркама Премијер лиге БиХ и Државном првенству у више дисциплина, те у регији…

Возили су и трке Зимске лиге Далмације, те Славонске лиге Хрватске. 

Њихов Драган Суботић у Лиги Далмације освојио је четири друга мјеста и два трећа мјеста у категорији елит, а у укупном пласману био је 4. у конкуренцији 26 такмичара.  

У Лиги Славоније Александар Стојнић у Славонском Броду заузео је треће мјесто у категорији кадети, а Вукашин Чавка био је други у редовима пионира у Осијеку.. 

Клуб ради по принципу самофинансирања. Кроз наплату годишње чланарине покривају лиценце, љекарске прегледе и осигурање такмичара.

Град Градишка им је пружио подршку при организацији Првенства Српске у октобру, а надају се да их у наредном периоду још више бодрити. 

За набавку опреме ослањају се на друштвено одговорне компаније попут Mozzartа. 

Зато се веома радују што ће у новим дресовима возити руте током Премијер лиге која почиње 28. маја у Љубушком са жељом да освоје што више медаља… 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана