За два дана на подручју Бањалуке из саобраћаја искључена 384 возача због алкохола

Срна
За два дана на подручју Бањалуке из саобраћаја искључена 384 возача због алкохола

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција је на путевима у надлежности Полицијске управе Бањалука издала 895 прекршајних налога, а због утврђене недозвољене концентрације алкохола у крви за два дана санкционисала 384 возача, колико их је и искључено из саобраћаја.

Од укупно санкционисана 384 возача санкционисано је 237 возача код којих је утврђено од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, а 96 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 промила, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено да је 30 возача задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због више од 1,5 промила алкохола у крви, као и један возач који је одбио да се подвргне алко-тестирању.

Из Полицијске управе Бањалука наводе да је у оквриу превентивно-репресивне кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Вози опрезно, путуј безбједно" реализована републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају кроз коју је контролисано 7.770 учесника у саобраћају и извршено алко-тестирање 7.431 возача.

У саопштењу је наведено да су 122 учесника у саобраћају санкционисана због некориштења безбједносног појаса, док је 30 возача санкционисана због непрописног превожења дјеце и некориштења сигурносне сједалице.

"Конролом је код 14 возача утврђено да управљају возилом без положеног возачког испита, док их је девет санкционисано због вожње нерегистрованог возила", наведено је у саопштењу.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола и да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана