Вујичић: За самозапошљавање 1.300 демобилисаних бораца 13 милиона КМ

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА - Влада Републике Српске издвојила је ове године, посредством Завода за запошљавање Српске, 13 милиона КМ за самозапошљавање демобилисаних бораца, а новац ће добити сваки од 1.300 пријављених, изјавио је данас у Билећи директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић, који је најавио сличан програм и за сљедећу годину.

Вујичић је у Билећи потписао уговоре са 105 демобилисаних бораца којима ће бити додијељено по 10.000 КМ за самозапошљавање и реализацију њихових пословних идеја, пожељевши им успјех.

“Ове године смо, у оквиру програма жЗаједно до послаж, планирали запошљавање 300 демобилисаних бораца, међутим интересовање широм Републике Српске било је огромно и имали смо 1.300 захтјева”, рекао је Вујичић.

Он је додао да су заједно са Владом Републике Српске успјели издвојити додатна средства за све борце.

“Сваки од њих је прошао, осим 60 бораца који су претходних година користили средства по истом програму”, навео је Вујачић.

Он је најавио да ће послије потписивања уговора билећким борцима средства бити пребачена на рачуне, 70 одсто у овој години, а 30 одсто у сљедећој.

“Планирамо и идуће године исти програм жЗаједно до послаж, који сваке године модификујемо тако да се повећава износ средстава који сваки борац може да добије”, нагласио је Вујичић.

Вујичић је потписао и уговоре са шест послодаваца из Билеће према програму запошљавању у привреди и са четири послодавца према програму којим је предвиђен регресни поврат средстава за доприносе.

“У Билећи су укупно у оквиру свих тих програма запослене 132 особа са евиденције Завода за запошљавање, за шта је издвојено 1.134.000 КМ”, навео је Вујичић.

Вујичић је нагласио да је, осим бораца, циљ запошљавање и у привреди, као и запошљавање приправника у оквиру двије компоненте.

“Ове године имамо и запошљавање дјеце погинулих бораца, а сљедеће године ћемо то проширити”, најавио је Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана