ВСТС именовао нове судије и тужиоце

Срна
ВСТС именовао нове судије и тужиоце

САРАЈЕВО - Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ именовао је данас Вибора Вучића за судију Окружног привредног суда у Бањалуци.

За судију Основног суда у Бањалуци именована је Мирјана Радуловић, док су за судије у основним судовима у Зворнику и Бијељини именоване Селма Зећо и Цвијета Секулић.

За додатног судију Основног суда у Теслићу именована је Александра Тимотић-Ристић, саопштено је из ВСТС-а.

На нивоу Федерације БиХ, чланови Савјета именовали су Аднана Бегића и Дајану Баиер-Ћехић за судије Општинског суда у Бихаћу, те Ивану Брајковића и Шејлу Гушић за судије Општинског суда у Мостару.

Александра Колашинац именована је на позицију стручног сарадника Општинског суда у Сарајеву.

За тужиоца Тужилаштва БиХ именована је Бојана Јоловић, док је за додатног судију Суда БиХ изабран Бранко Мораит.

При доношењу одлука о именовању, ВСТС БиХ је, између осталог, узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, те стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери.

ВСТС при именовању примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 1. децембра, осим додатног судије Суда БиХ који ће на дужност ступити 1. новембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана