Вршио је своју људску дужност: У Требињу одржан помен Срђану Алексићу

Срна/ГС
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Поводом 28 година од смрти Срђана Алексића, Требињца који је трагично страдао након што је у центру града бранио друга Бошњака, данас су на његов гроб положени вијенци.

Данас се навршава 28 година од смрти Срђана Алексића, човјека, хероја који је дао свој живот спашавајући туђи. Или, како је његов отац Раде написао у читуљи "вршећи своју људску дужност".

Њега су 21. јануара претукла четворица мушкараца, резервиста Војске Републике Српске, јер је покушао да од њих одбрани пријатеља Алена Главовића, Бошњака из Требиња.

Од задобијених повреда прво је пао у кому, а затим, шест дана касније, подлегао повредама, 27. јануара 1993.

Један од четворице нападача погинуо је неколико мјесеци касније на ратишту, док су остала тројица била осуђена на по двије године и четири мјесеца затвора.

Алексићев отац Раде рекао је да је и 28 година након губитка сина поносан на његов херојски чин.

Он је истакао да би волио да сви сазнају шта то значи бити човјек, не бити лаком, вољети пријатеља, живјети с другима, живјети за другога, бити спреман помоћи и жртвовати се понекада.

Вијенац на гроб Срђана Алексића положио је и предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак.

"Данас се сјећамо Срђана Алексића, младог човјека који је у суровим ратним временима изгубио живот штитећи слабијег. Град Требиње учествује у обиљежавању годишњице његове смрти", рекао је Бањак.

Бањак је напоменуо да један спортски комплекс и Међународни пливачки митинг носе име Срђана Алексића и на тај начин трајно чувају успомену на њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана