Вријеме у Српској: Жуто упозорење због ниске температуре и поледице

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА- Метеоаларм је јутрос издао жуто упозорење за цијелу БиХ због ниске температуре ваздуха која ће се спуштати и до минус 16 степени Целзијусових, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

На подручју Фоче и Вишеграда температура ваздуха биће мања од минус пет, у мразиштима на висоравнима, те у котлинским предјелима од минус 10 до чак минус 16 степени Целзијусових. Због ниске температуре очекује се поледица при тлу која је потенцијално опасна метеоролошка појава.

У регији Бањалуке температура ваздуха биће нижа од минус пет, у планинама на југу и до минус 10 степени Целзијусоавих, а очекује се и поледица при тлу.

На подручју Приједора минимална температура биће око минус пет степени Целзијусових и ниже, а очекује се и поледица при тлу.

У регији Тузле, Сарајева и Ливна температура ваздуха спуштаће се од минус четири до минус седам степени Целзијусових.

На подручју Требиња, Мостара и Бихаћа минимална температура ваздуха биће између минус један и минус пет степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво облачно, хладно и суво, мјестимично са сунчаним интервалима, а послије подне и увече уз наоблачење и слаб снијег.

Ујутру и прије подне биће ведро на сјеверозападу и западу, промјенљиво облачно на сјеверу и југу, облачно у централном појасу, а на крајњем истоку уз услове за слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Биће хладно, а у вишим предјелима веома хладно.

Послије подне и увече поново повећање облачности са сјевера па се слаб снијег поново очекује дијелом на сјеверу и у централном појасу и на истоку.

У централном појасу земље ће бити ледени дан, када дневна температура неће прелазити нула степени Целзијусових, док ће на сјеверу и југу дневна температура бити мало изнад нуле.

Дуваће слаб вјетар сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура биће од минус три до два, на југу до шест, а на планинама од минус шест степени Целзијусових.

Температура измјерена јутрос у осам часова: Бјелашница минус 15 степени Целзијусових, Бањалука минус 10, Дрвар минус девет, Добој и Хан Пијесак минус осам, Соколац минус седам, Зеница минус шест, Билећа и Тузла минус пет, Сребреница и Сарајево минус четири и Бијељина минус два, Мостар и Неум два степена Целзијусова.

Висина сњежног покривача: Чемерно 88 центиметара, Хан Пијесак

50, Соколац 26, Сребреница 18, Мркоњић Град 16, Бањалука 15, Рудо 13, Нови Град и Шипово 12, Дринић 11, Рибник 10, Добој девет, Вишеград седам, Србац шест и Бијељина три центиметра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана