Вријеме у Српској: И данас веома топло, температура до 37 степени

ГС
Вријеме у Српској: И данас веома топло, температура до 37 степени

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано и веома топло вријеме уз малу дневну облачност и температуру од 26 до 37 степени Целзијусових.

Ујутру и током дана преовладаваће сунчано и веома топло вријеме уз малу дневну облачност у већини предјела, саопштено је из Републичког хидро-метеоролошког завода.

Касније послије подне биће промјенљиво облачно и вруће, понегдје спарно. Услова за слабе и краткотрајне пљускове биће на југозападу Крајине, а увече и у ноћи на понедјељак на сјевероистоку.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивог смјера, у Херцеговини југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Жути метеоаларм данас је на снази за подручје Бањалуке, Приједора, Требиња, Мостара, Сарајева, Тузле, Бихаћа и Ливна због најављене екстремно високе температуре.

На подручју Бањалуке, Приједора и Требиња данас се очекује температура ваздуха од 32 до 35 степени, на подручју Сарајева, Тузле и Бихаћа између 32 и 34, у Ливну између 31 и 33 степена, а у Мостару од 35 до 37 степени Целзијусових.

Жуто упозорење значи да вријеме може бити потенцијално опасно. Вре-менске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Због најављене екстремно високе температуре сутра је за подручје Бања-луке, Приједора, Требиња, Бихаћа, Сарајева и Тузле на снази наранџасти метеоаларм.

На подручју Бањалуке сутра се очекује максимална температура ваздуха од 35 до 38, на подручје Сарајева, Бихаћа и Тузле око 36, а на подручју Приједора и Требиња од 32 до 35 степени.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Жути метеоаларм сутра ће бити на снази за подручја Фоче, Ливна, Мостара и Вишеграда.

На подручју Фоче и Вишеграда сутра се очекује температура између 32 и 35 степени, на подручју Ливна око 33 степена, а у Мостару око 36 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у осам часова: Бјелашница 11, Чемерно 15, Сребрени-ца 16, Гацко, Соколац и Иван-седло 17, Вишеград, Мркоњић Град и Сараје-во 18, Нови Град 20, Билећа, Приједор, Зворник, Тузла, Зеница 21, Бањалу-ка и Добој 22, Требиње 23, Бијељина 24, Мостар 25, те Градачац 26 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана