Вријеме у Српској: Данас захлађење и снијег на планинама

Срна
Вријеме у Српској: Данас захлађење и снијег на планинама

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ данас се очекују падавине, уз пад температуре, а на планинама снијег.

Прије подне могуће је да падавине постепено јачају на западу, а током дана ће се проширити према истоку и захладиће, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Уз пад температуре, киша ће послије подне и увече на планинама постепено прећи у снијег. До вечери се очекује постепено слабљење падавина и престанак на западу.

Дуваће умјерен до јак јужни и југозападни вјетар, на планинама ће имати олујне ударе, а на крајњем сјеверу биће слаб. Послије подне се очекује да вјетар слаби и окреће на сјеверозападни.

Највиша температура ваздуха од осам на западу до 17 на истоку, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових, а увече захлађење.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је дјелимично ведро у централним, источним и сјевероисточним подручјима, док је у осталим облачно.

Падавина је било у Херцеговини, као и на западу, југозападу и локално у централним подручјима.

Температура ваздуха у седам часова: Бјелашница минус два, Рудо два, Вишеград и Чемерно три, Бањалука, Нови Град, Бијељина, Приједор, Сански Мост и Хан Пијесак пет, Соколац, Гацко, Калиновик, Градачац, Зеница и Мраковица шест, Добој, Сребреница, Фоча и Шипово седам, Ливно осам, Мркоњић Град, Рибник и Бугојно девет, Груде и Сарајево 10, Билећа 11, Требиње, Бихаћ и Мостар 12, те Неум 16 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа на Чермерну су пала 64 литра кише, у Мркоњић Граду 38, у Гацку 28, у Шипову 19, у Требињу 16, у Калиновику 15, у Рибнику и Билећи по 14, у Фочи 11, у Бањалуци девет, у Новом Граду осам, у Приједору седам, те у Добоју три литра кише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана