Вријеме у Српској: Данас веома хладно, локално могућ снијег

Срна
Вријеме у Српској: Данас веома хладно, локално могућ снијег

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и ФБиХ очекује се још један леден дан, уз локално слаб снијег.

Током дана биће претежно до потпуно облачно вријеме, а на сјеверу и у централним крајевима мјестимично ће падати слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу се очекује повећање облачности, па ће и тамо послије подне бити услова за снијег, у нижим предјелима сусњежицу.

Слаб снијег увече ће падати у централним крајевима и на истоку, док

ће се у осталим предјелима дјелимично разведравање.

Дуваће слаб сјеверни и сјеверозападни вјетар, послије подне у централном планинском појасу и у Херцеговини умјерен до јак, на моменте и врло јак сјеверац.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус четири до један, на југу до три, на планинама од минус шест степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, понегдје пада слаб снијег.

На планинама је јутрос било најхладније, па је тако у седам часова температура ваздуха на Бјелашници била минус 15, на Сокоцу минус 14, на Хан Пијеску минус 13.

Хладно је било и у осталим мјестима: Гацко минус 12, Бугојно и Рудо минус девет, Сарајево, Мркоњић Град, Шипово, Вишеград, Фоча и Нови Град минус осам, Сребреница, Билећа, Ливно и Сански Мост минус седам, Зеница и Рибник минус шест, Приједор, Тузла, Бихаћ и Мраковица минус пет, Бањалука, Требиње, Градачац и Груде минус четири, Бијељина, Добој, Србац и Мостар минус три и Неум нула степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску је 51 центиметар, на Сокоцу 25, на Мраковици 24, у Фочи 14, у Сребреници 12, у Шипову, Рудом и Новом Граду 10, у Бањалуци, Мркоњић Граду, Рибнику и Гацку девет, у Добоју седам, у Приједору шест, у Вишеграду и Српцу пет и у Бијељини два центиметра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана