Вријеме у Српској: Данас претежно облачно, мјестимично пљускови и грмљавина

Срна
Вријеме у Српској: Данас претежно облачно, мјестимично пљускови и грмљавина

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити облачно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином, углавном на југу, те највишом температуром од 23 до 28 степени Целзијусових.

Вријеме у јутарњим часовима је промјенљиво до претежно облачно уз услове за маглу само локално у котлинама, док ће на југу бити пљускова и грмљавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева у сјеверним предјелима биће суво и са сунчаним интервалима, а на југу и у централном планинском појасу промјенљиво до претежно облачно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином.

Послије подне ће на сјеверозападу, западу и сјеверу бити сунчаније, а од југа према централним предјелима, на исток и сјевероисток облачно и нестабилно.

Према вечери и у ноћи очекује се смањење облачности у већини предјела, осим југа гдје остаје промјенљиво до претежно облачно и даље уз могућност по којег пљуска.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у осам часова: Бјелашница шест, Соколац 11, Хан Пијесак, Чемерно и Ливно 12, Гацко, Мркоњић Град, Иван седло и Јајце 13, Вишеград, Невесиње, Тузла и Зеница 14, Сарајево 15, Бањалука, Бијељина, Приједор, Добој и Зворник 16, Мостар и Требиње 17, Бихаћ и Неум 18, те Градачац 19 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана