Врхунац хладног таласа у уторак, на планинама и -26 степени

Срна
Врхунац хладног таласа у уторак, на планинама и -26 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ наредних пет дана биће веома хладно вријеме, са јутарњом температуром у вишим крајевима и до минус 20 Целзијусових степени, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро се очекује веома хладно и претежно суво јутро, а слаб снијег ће падати само још понегдје на истоку и на планинама на западу. Током дана биће хладно, промјенљиво облачно уз сунчане периоде и даљу тенденцију смањења облачности.

У уском централном планинском појасу и на истоку ће бити услова за провејавање слабог снијега и током дана, а на југу Херцеговине биће сунчано и вјетровито.

Температура од минус 10 до минус пет степени Целзијусових, у вишим предјелима од минус 15, а највиша дневна од минус пет до нула, на југу до два степена, а у вишим предјелима од минус 10.

Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура у 13.00 часова: Хан Пијесак, Чемерно, Шипово и Калиновик минус пет, Соколац минус четири, Мркоњић Град, Гацко и Бугојно минус три, Рибник и Сребреница минус један, Нови Град, Приједор, Сански Мост, Сарајево и Тузла нула, Бањалука, Бихаћ, Бијељина, Фоча, Градачац, Ливно, Сребреница и Зворник један, Добој, Србац и Рудо два, Билећа и Зеница три, Требиње четири, Мостар, те Неум осам степени Целзијусових.

У уторак, 25. јануара, јутро претежно ведро и врло хладно уз јачи мраз. Током дана сунчано, а послије подне постепено наоблачење на сјеверу које ће се увече проширити до централног планинског појаса. У јужној половини земље остаје сунчано уз претежно ведро вријеме. Увече и у ноћи на сриједу облачно уз слаб снијег понегдје у централном планинском појасу и на истоку.

Јутарња температура од минус 16 до минус 10, на југу до минус четири, а у вишим пределима и на висоравнима од минус 20 степени Целзијуса. Највиша дневна од минус четири до два, на југу до пет, а у вишим предјелима од минус девет.

У сриједу, 26. јануара, јутро облачно, претежно суво, и мање хладно. Током дана облачно уз могућност слабог снијега на истоку, а у осталим предјелима претежно суво, уз тенденцију смањења облачности и сунчаних интервала. На југу сунчано.

Јутарња температура од минус седам до минус један, у вишим предјелима од минус 12, а највиша дневна од минус два до четири, на југу до осам, а у вишим предјелима од минус шест степени Целзијуса.

У четвртак, 27. јануара, јутро промјенљиво до претежно облачно и суво, са мразем. Током дана промјенљиво облачно уз мали пораст дневне температуре. Јутарња температура од минус седам до минус један, у вишим предјелима од минус 12. Највиша дневна од један до шест, на југу до осам, у вишим предјелима од минус један степен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана