Возити опрезно: Повећан број мотоциклиста и бициклиста

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај је умјереног интензитета, без застоја и посебних ограничења, а возачима се скреће пажња на повећан број мотоциклиста и бициклиста, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Возачима се савјетује да због високе температуре ваздуха избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана, да праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања.

Због радова измјене у саобраћају су на путевима Приједор-Козарац, Бањалука-Приједор, Приједор три-Стара Ријека, Руданка–Добој, Бијељина-Шепак, Теслић-Подјезера, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Ћесим-Придворци, Шипово-Ново Село и Језеро-Шипово.

До повремених обустава у саобраћају због деминерских радова долази на путевима Миљевина-Брод на Дрини, Брод-Оџак, Шамац-Гребнице, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Поље-Подновље.

Због опасности од појаве клизишта на путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај и путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, због активираног клизишта на путевима Фоча-Горажде, Бистрица-Подграб, Укрина-Горња Вијака, док на путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила пролазе отежано, а за теретна је саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет кретаће се путевима Доње Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Добој-аутопут-Бањалука-Приједор-Копривна, Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод и Каруше-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ се због санационих радова на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ саобраћај одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај. Радови се изводе и у зони петље Сарајево сјевер, гдје се саобраћај одвија успорено.

На магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац данас ће од 13.00 до 14.00 часова доћи до обуставе саобраћаја. За вријеме обуставе алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Због радова на изградњи приступних путева за ауто-пут у мјесту Шеваш Њиве на магистралном путу Житомислићи-Почитељ возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

У току су деминерски радови на магистралном путу Церик-Лончари /дионица Церик-пијаца "Аризона"/. Обуставе трају пола часа, а 15 минута се пропуштају возила. За вријеме обуставе у функцији је и алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, вози се на путним правцима: Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/ и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана