Возачи на мукама, набавка у току: ТАГ уређаји стижу за мјесец

Ј. К.
Возачи на мукама, набавка у току: ТАГ уређаји стижу за мјесец

БАЊАЛУКА - Возачи у Српској већ два мјесеца не могу купити уређај за електронску наплату путарине (ТАГ), а у “Аутопутевима Републике Српске” увјеравају да ће овај проблем бити ријешен за мјесец дана, јер је у току процедура за њихову набавку.

Возачи у Српској с нестрпљењем очекују да ТАГ уређаји поново буду у продаји, јер на тај начин избјегавају чекање на наплатним кућицама.

Један од њих је и Далибор Пантић из Бањалуке.

- Сваки викенд путујем аутопутем кроз Републику Српску због посла и хтио сам да купим ТАГ како бих уштедио и вријеме и новац, али посљедњих мјесец и по дана кад год сам питао на наплатним кућицама рекли су да их нема у продаји - рекао је Пантић.

Исти проблем мучи и Дарка Мишића из Козарске Дубице који често путује па му је тај вид наплате исплатив, јер осим новца штеди и вријеме.

Вршилац дужности извршног директора за економско-финансијске послове у предузећу “Аутопутеви Републике Српске” Мирослав Бајић потврдио је за “Глас” да тренутно нема ТАГ уређаја на стању.

- Продали смо све уређаје које смо имали и истина је да их нема за купити, а нови су тренутно у набавци и очекујемо да ће набавка бити завршена кроз мјесец дана - рекао је Бајић.

Додао је да се цијене неће мијењати.

- Сам уређај кошта 40 КМ и тако ће и остати, а вјероватно ћемо ускоро имати и једну акцију на њих - казао је Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана