Војводина донирала 25 тона сточне хране српским повратницима у ФБиХ

Срна
Војводина донирала 25 тона сточне хране српским повратницима у ФБиХ

ДРВАР - Директор војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило данас је у Дрвару уручио донацију 25 тона сточне хране за српске повратнике у Дрвар, Босанско Грахово, Босански Петровац и Гламоч који се баве пољопривредом и сточарством.

Ћутило је рекао Срни да је данашња донација мала помоћ за најугроженије српске повратничке породице, те најавио да ће Фонд наставити да помаже повратничким општинама у западној Крајини.

Начелник општине Босанско Грахово Урош Ђуран изјавио је да је данашња донација изузетно важна за становнике Босанског Грахова који се бави пољопривредом и сточарством.

“Општина Босанско Грахово је једна од најнеразвијенијих у БиХ. На подручју наше општине становништво се највише бави сточарством, што им је основни извор егзистенције”, навео је Ђуран.

Уручењу донације присуствовао је и вршилац дужности директора Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љубо Нинковић који је истакао да ће Секретаријат наставити да пружа подршку инфраструктурним пројектима, електрификацији, те да помаже повратницима у западнокрајишке општине.

Испоруци сточне хране присуствовао је и представник Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару Предраг Митић.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана