Вода на коловозу код Бијељине, одрон код Челинца

Срна
Вода на коловозу код Бијељине, одрон код Челинца

БАЊАЛУКА - На магистралном путу Бијељина-Зворник на дионици која пролази кроз Којчиновац вода се излила на коловоз, па се саобраћај одвија успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Одрон успорава саобраћај и на магистралном путу Бањалука-Челинац, на локалитету Марјановићи. У функцији је једна саобраћајна трака. Возачима се савјетује да буду опрезни и возе спорије.

На магистралном путу кроз Рогатицу сутра ће од 18.00 до 21.00 час због прославе матурске вечери и дефилеа матураната бити обустављен саобраћај, а возила преусмјерена на алтернативне путне правце улицама Ђенерала Драже, Јанка Јоловића и Сердар Јанка.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Глиња саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, на дионици магистралног пута Шарговац-Бањалука због санације пасареле и на путу Руданка-Разбој у мјесту Љескове воде.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долази до повремене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље-Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука-Рударска. На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце. Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта “Горњи Божинци” због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Лепеница-Брчко-Бијељина-Зворник, Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод и Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац.

У ФБиХ се санационих радова на мосту “Горица”, на ауто-путу Зеница-Сарајево, за саобраћај је затворена десна цијев тунела “1. март”, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Успорено се вози и данас кроз тунел Караула на магистралном путу Олово-Кладањ у периоду од 9.00 до 14.00 часова због замјене расвјете.

Спорије због радова вози се магистралним путевима Травник-Витез, Шићки Брод-Лукавац, Бихаћ-Каменица, Кисељак-Громиљак и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Радови се изводе и на мосту улазу у Немилу, гдје је саобраћај обустављен, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана