Влажни коловози, магла у вишим предјелима и дуж ријека

Срна
Влажни коловози, магла у вишим предјелима и дуж ријека

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ влажни су коловози, а магла смањује видљивост у вишим предјелима и дуж ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због прославе крсне славе општине Костајница саобраћај се обуставља на дионици магистралног пута Нови Град-Костајница два (Улица светосавска, Улица Ранка Шипке односно до споја Улице 2. маја) данас од 12.00 до 4.00 часа сутра.

Једном коловозном траком због радова саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Рогољи-Бараћи, дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), те на регионалним правцима Стари Угљевик-Главичице (рејон Глиња) и Укрина-Горња Вијака.

Режим саобраћаја због санације пасареле измијењен је на магистралном путу Шарговац-Бањалука један, као и на дионици Добро Поље-Миљевина, због радова на санацији клизишта.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Рудице-Нови Град због радова на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију. Режим саобраћаја измијењен је и на дионици Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно.

Успорен је саобраћај на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, због реконструкције коловоза, те на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, као и на регионалном путу Приједор три-ентитетска граница (Стара Ријека) због преласка радних машина преко овог правца.

Због изградње ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

Саобраћај је обустављен на дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта, а алтернативни правци су Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја радним даном 8.00 до 15.00 часова ради деминирања терена на снази су регионалном путу Подновље-Поље. Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Доње Леденице-Црквина-Гранични прелаз Шамац.

У Федерацији БиХ због саобраћајне незгоде на ауто-путу А-1 дионици Подлугови-Високо саобраћа се успорено. На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута, а због радова у Хрватској до сутра у 7.00 часова на граничном прелазу Хрватска Костајница возила ће саобраћати успорено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана