Владика Сергије: Људи се лијече на интернету, а патријарха бирају на друштвеним мрежама

Срна
Владика Сергије: Људи се лијече на интернету, а патријарха бирају на друштвеним мрежама

ДРВАР - Епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије упозорио је на смутно вријеме у којем се људи лијече на интернету, а патријарха бирају на друштвеним мрежама, те указао на потребу да се свијет пробуди и приближи Богу.

Владика је, поводом почетка Божићног пост, нагласио да је почетак поста прилика да сви погледају у своје срце и врате се ономе који је човјека створио из ништавила.

Према његовим ријечима, у ово смутно вријеме човјек се, изгледа, узда само у човјека, непрестано изокреће стварност не би ли тако умањио сопствену одговорност, јер је лакше за све невоље оптужити другог човјека или вирус, него загледати се у понор сопствене душе.

- Због тога тумарамо стазама историје, изгубљени у лавиринту пандемије, окрећући се свакоме сем Богу, а "Бог као Бог, само ћути и гледа", чекајући наше покајање - навео је владика.

Он је подсјетио и да би народ рекао: "Какви смо, добро нам је".

- Лажемо себе ако кажемо да бринемо за човјечанство, а не видимо невољу брата свога. Лажемо себе ако тврдимо да смо Божији, а све своје наде полажемо у човјека. Обмањујемо себе да смо Христови, ако нам је новац милији од љубави, одијело од тијела, тијело од душе. Предубок је понор који смо сами себи ископали - упозорио је владика Сергије.

Владика је нагласио да је вријеме да се свијет пробуди и врати Господу и пожелио свима срећан и благословен Божићни пост, објављено је на "Фејсбук" профилу Епархије бихаћко-петровачке.

- Господ нека нам прашта, не по покајању нашем, већ по милости својој - нагласио је владика Сергије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана