Владика Фотије служио помен епископу ваљевском Милутину

Срна
Владика Фотије служио помен епископу ваљевском Милутину

БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије јутрос је у манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини служио помен епископу ваљевском Милутину, објављено је из Епархије зворничко-тузланске.


Његово преосвештенство епископ ваљевски Милутин (71) преминуо је у Клиничко-болничком центру “Драгиша Мишовић” у Београду гдје се налазио на лијечењу од вируса корона, потврђено је Срни у Српској православној цркви (СПЦ).

Епархија ваљевска прошле седмице је потврдила да је епископ Милутин позитиван на вирус корона, али је оштро демантовала информацију коју су дали, како су навели, “челни људи Ваљева”, оптуживши владику да је примио делегацију из Италије због чега је овај вирус проширен у граду.

“Епископ Милутин је вирус корона задобио тако што је као вредни пастир ходио и служио у својој Епархији, онако како већ више од пола века служи Богу и роду”, наведено је тада у саопштењу.

Током столовања епископа Милутина у овој епархији, између осталог, саграђено је и обновљено више храмова, постигнут највећи одзив за вјерску наставу међу свим епархијама СПЦ, те изузетно развијена милосрдна активност епархијских братстава и сестринстава.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана