Влада Републике Српске: Донесено више уредби у вези са јавно-приватним партнерством

Срна
Влада Републике Српске: Донесено више уредби у вези са јавно-приватним партнерством

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске је на данашњој сједници донијела Уредбу о покретању поступка реализације пројеката јавно‐приватног партнерства у Српској.

Овом уредбом се уређује покретање поступка реализације пројеката јавно‐приватног партнерства и припрема приједлога пројекта јавно‐приватног партнерства, документације која се доставља уз приједлог овог пројекта, критеријуми за оцјену оправданости пројекта и за оцјену примјене модела јавно‐приватног партнерства.

Влада Српске донијела је и уредбу о поступку избора приватног партнера којом се уређује овај поступак у поступку реализације јавно‐приватног партнерства у Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На сједници је донесена и уредба о поступку уговарања пројеката јавно‐приватног партнерства у Републици Српској, којом се уређује овај поступак.

Ова уредба обухвата начин закључења, садржај, измјене и допуне, престанак, те праћење реализације уговора.

Донесена је и уредба о намјени, критеријумима и условима за додјелу државне помоћи у Републици Српској којом се утврђује сврха државне помоћи, прихватљиви трошкови и сектори, максимално дозвољени износ државне помоћи и остала правила за додјелу ове помоћи коју додјељује давалац државне помоћи из Српске, непосредно или преко овлашћених правних лица.

Влада је прихватила информацију о почетку примјене апликације за Регистар подстицаја Републике Српске.

Административни портал Регистра подстицаја за регистроване институције доступан је на сљедећој адреси хттп://регподстицаја.владарс.нет/.

Влада је на приједлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде усвојила информацију о условима за заснивање новог производног циклуса и плану јесење сјетве у овој години.

Ова информација даје процјену очекиваног плана и услова за одвијање јесење сјетве, основне информације о осталим јесењим радовима у пољопривреди, као и мјере које предузима ресорно министарство за подршку пољопривредним произвођачима у засниван

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана