Влада и Конфедерација синдиката: Интензивирати дијалог ради доношења општег и гранских колективних уговора

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и делегација Конфедерације синдиката Републике Српске указали су данас током разговора у Бањалуци на потребу интензивирања дијалога с циљем доношења општег и гранских колективних уговора, а разговарано је и о могућностима изналажења рјешења за побољшање положаја радника у реалном сектору.

На састанку је закључено да се, као и до сада, кроз отворен дијалог требају тражити рјешења за превазилажење свих изазова.

Било је ријечи о отвореним питањима у "Жељезницама Републике Српске", термоелектранама у Гацку и Угљевику, као и тренутној ситуацији у сектору енергетике, металске индустрије, рударства и нафтне индустрије, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Разговарано је о тренутном стању у реалном сектору Републике Српске, положају радника, те даљем јачању социјалног дијалога.

Данашњем састанку присуствовали су министри финансија Зора Видовић, енергетике и рударства Петар Ђокић, рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, те представник Министарства саобраћаја и веза. Делегацију Конфедерације Синдиката Републике Српске предводио је предсједник Синдиката Жељко Тепавчевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана