Вјероучитељ: Дјеца се добро сналазе у настави на даљину

Срна
Вјероучитељ: Дјеца се добро сналазе у настави на даљину

ПАЛЕ - Вјероучитељ Владимир Васиљевић рекао је Срни да се дјеца добро сналазе у настави на даљину која је организована у оквиру мјера спречавања ширења вируса корона, иако за то нису била спремна.

“Дјеца су у свему овоме највећи сизифовци”, истиче овај вјероучитељ у основним школама “Мокро” у општини Пале и “Јован Дучић” у Касиндолу у Источној Илиџи.

Он је похвалио ђаке и родитеље који су на висини задатка у испуњавању обавезе према предмету који предаје.

Наставу не изводи јер је примарно оно што се испредаје на ТВ преносу, каже Васиљевић и наглашава да комуникацију са дјецом остварује путем мобилне апликације “Вибер” гдје се договори одређено вријеме за задаће, а онда они сликају и пошаљу.

“Док запримим задаће и прегледам, изискује доста времена. За један дан сам добио 663 слике задаћа које су ученици послали путем вибера, али дјеца са вјеронауком духовно узрастају кроз школовање”, истиче Васиљевић.

Он наводи да је у контакту са својим колегама, да сви носе велику одговорност и није нимало лако радити у овим условима, мада нема “тешко–лако” већ морају да се ухвате у коштац са тренутном ситуацијом.

“Надам се да ћемо сви ускоро изаћи из ове ситуације као побједници у сваком смислу”, поручује Васиљевић.

Васиљевић је похвалио колеге које на Радио-телевизији Републике Српске снимају потребне лекције и замолио за поштовање према њиховом раду и труду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана