Вишковић: Влада предано ради на побољшању положаја младих

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас Међународни дан младих, истичући како Влада Српске предано и са пуном одговорношћу ради на побољшању положаја оних који ће у будућности стварати услове за бољи живот неких нових генерација.

"Овај међународни јубилеј, који су УН установиле 1999. године, требао би бити додатни подстицај за све, а поготово носиоце јавних функција на свим нивоима, да учине све што је у њиховој моћи да се унаприједи положај младих", наводи се у честитки.

Вишковић је додао да крилатица да "на младим свијет остаје" не може и не смије бити само фраза, него трајни завјет и обавеза за све нивое власти да предано и са пуном одговорношћу свакодневно раде на побољшању положаја младих, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Он је и подсјетио да влада Српске у претходним годинама, а и даље предузима, бројне активности с циљем унапређења положаја младих истичући да је посебно поносан на стимулативну политику Владе у вези подстицања стамбеног збрињавање младих парова, захваљујући којим је од 2008. године до данас знатно олакшана отплата стамбених кредита за близу 5.000 парова широм Републике Српске.

"Наставићемо са активном пронатлитетном политиком, исплатом накнада за треће и четврто дијете као и програмом набавке уџбеника за ученике основних школа до четвртог разреда. Упоредо с тим, и даље ћемо интензивно обнављати и градити нове основне и средње школа, те константно унапређивати услове за студирање на факултетима оба наша јавна универзитета", навео је Вишковић.

Он је нагласио да као изазов за ново вријеме, остаје обавеза истрајног рада на обезбјеђивању услова за запошљавање младих.

"У тренутку док биљежимо рекордну запосленост, стални напори цијелог друштва требају бити усмјерени не само на то да се обезбиједи посао за младе, него и да буду адекватано плаћени за свој рад и да имају мотив да остају да живе и раде у својој земљи", истакао је Вишковић.

Међународни дан младих обиљежава се 12. августа, а ове године тај дан је посвећен теми међугенерацијске солидарности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана