Вишковић: Увијек подсјећати на значај образовања и улогу Светог Саве

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је школску славу ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у области образовања у Српској, истичући да, његујући успомену на првог српског архиепископа, просвјетитеља и заштитника школства, увијек изнова треба подсјећати на значај и снагу образовања, те улогу Светог Саве у очувању традиције и идентитета, али и развоја друштва у цјелини.

Вишковић је истакао да је Свети Сава духовни отац српског народа и да је својим животом и дјелом оставио у насљеђе примјер како на свим пољима треба радити на корист народа.

Он је пожелио да школска слава буде прослављена у миру, здрављу, добром расположењу и у духу непролазних вриједности које је Свети Сава оставио српском роду.

Премијер Српске је нагласио да је Влада Републике Српске чврсто опредијељена за даље унапређење образовног система, да би генерације које долазе имале што боље услове за школовање и за развој пуног потенцијала, а тиме и друштва.

"Исто тако, опредијељени смо да, као и до сада, континуирано радимо на побољшању услова рада и стандарда наших просвјетних радника, који својим радом свакодневно свједоче да Република Српска има добре наставнике, савјесне и вриједне људе, који се истински труде и несебично преносе знања ученицима", навео је Вишковић у честитки.

Српска православна црква сутра прославља Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства.

Савиндан се обиљежава у свим школама у Србији и Републици Српској као школска слава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана