Вишковић: Улагање у нове нараштаје је сигуран пут у боље друштво

Срна
Вишковић: Улагање у нове нараштаје је сигуран пут у боље друштво

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је школску славу - Светог Саву ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у образовању у Српској, те истакао да ће Влада наставити да унапређује ову област да би младима омогућила што квалитетније школовање, а друштву напредак и успјешну будућност.

Вишковић је нагласио да је обиљежавање Савиндана прилика да се осврне на животно дјело Светог Саве и његов просвјетитељски рад, који је трајни путоказ да је улагање у нове нараштаје сигуран пут ка изградњи бољег и просперитетнијег друштва.

Он је додао да ће Влада Републике Српске предано радити и на побољшању услова рада и материјалног стандарда просвјетних радника у Републици Српској.

“Драги наставници и ученици, још једном вам честитам школску славу - Светог Саву и желим вам много успјеха у даљем раду, добро здравље и много личне и породичне среће”, наводи се у честитки предсједника Владе Српске Вишковића.

Српска православна црква сутра ће прославити Светог Саву, утемељивача српске цркве, државе и школства.

Савиндан се обиљежава у свим школама у Србији и Републици Српској као школска слава.

Свети Сава био је први српски архиепископ, светитељ и просвјетитељ. Био је најмлађи син великог жупана Стефана Немање, крштен као Растко, а када се замонашио узео је име Сава.

Вишковић је такође данас истакао да ће Влада наставити да подржава активности Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник тог удружења из Бањалуке Милорад Арлов је на састанку информисао премијера Вишковића о активностима Одбора и захвалио Влади за подршку у раду, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Арлов је, на састанку у Бањалуци, уручио захвалницу Влади Републике Српске за хуманост и подршку изградњи Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана