Вишковић: Свако озбиљно предузеће заслужује пажњу владе

Срна
Вишковић: Свако озбиљно предузеће заслужује пажњу владе

СРБАЦ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да подршку Владе Српске заслужује свако предузеће које запошљава раднике, извршава обавезе, те уредно исплаћује плате и доприносе.

Вишковић је навео да је предузеће “Лучић” у Српцу, које је посјетио током данашњег боравку у овој општини, озбиљно средње предузеће, које запошљава готово 50 радника.

“Ријеч је о привреднику који планира да запошљава нове раднике. Видим да су радници задовољни и то је добар примјер и за локалну заједницу и Републику Српску”, рекао је Вишковић новинарима у Српцу.

Директор фирме “Лучић” Лука Лучић навео је да су производњу започели 1989. године, као мала зантаска радионица, док данас запошљавају 45 радника.

“Основна дјелатност нам је приозводња полиетиленске и папирне амбалаже. У периоду пандемије вируса корона послујемо отежано, уз смањене приходе, али нисмо прекидали производњу”, рекао је Лучић.

Он је додао да је поносан што ово предузеће опстаје све ове године.

“Циљ нам је одржати производњу и ниво запослености, те остати рентабилни и ликвидни. Имамо и планова за проширење производње, али то све зависи од укупног пословног окружења”, нагласио је Лучић.

Он је додао да је предузеће добило помоћ Владе Републике Српске од 8.500 КМ за санирање посљедица пандемије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана