Вишковић: Сутра у Костајницу стижу четири контејнера

Срна
Вишковић: Сутра у Костајницу стижу четири контејнера

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће сутра за најугроженије категорије послије земљотреса у Костајници бити достављенa три стамбена контејнера, набављена из средстава буџетске резерве премијера, а један ће донирати предузеће које их производи.

-  То су контејнери који, осим стамбеног дијела, имају купатило и грејно тијело, што значи да имају струју и воду. Путем Цивилне заштите у те контејнере биће убачени кревети са душецима, тако да ће, када стигну у Костајницу, бити стављени на располагање оним којима су најпотребнији да у ове хладне дане добију смјештај - рекао је Вишковић у видео-поруци.

Он је истакао да се ти контејнери успјешно израђују у Републици Српској и испуњавају све стандарде, као и услове енергетске ефикасности и могу служити за становање без неких посебних проблема.

Премијер Српске захвалио је фирми која израђује те контејнере.

- Надам се да ћемо учинити све са нашим људима у локалној заједници у Костајници да путема алтернативног смјештаја и свих других видова помоћи обезбиједимо све грађане који су имали штету у овом земљотресу. Добро је да нисмо имали људских жртава и да је све прошло на материјалној штети - додао је Вишковић.

Он је најавио да ће са локалном заједницом бити пронађен адекватан смјештај за сва та лица, а питање њиховог трајног смјештаја рјешаваће се у наредном периоду.

Вишковић је подсјетио да је општина Костајница највише страдала у Српској усљед земљотреса који се догодио у Хрватској, у околини Петриње, приликом чега је страдалао доста стамбене имовине грађана, а Влада Српске је одмах упутила помоћ од 300.000 КМ.

- Видим из средстава информисања да је Савјет министара издвојио јуче 100.000 КМ, а да су начелници/градоначелници из реда СНСД-а имали састанак пред Божић у Костајници и да су се и они договорили да помогну Костајници из својих буџета, а на том састанку су и упутили апел Влади да се укључи и помогне у овој акцији - рекао је Вишковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана