Вишковић позвао младе да се изјасне хоће ли сви помоћ од 100 КМ, или само незапослени

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је на данашњем састанку са представницимa Омладинског савјета Републике Српске младе да предложе критеријуме за додјелу једнократне помоћи од 100 КМ.

Говорећи о иницијативи коју је у јавности изнио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик да се младима од 18 до 30 година исплати једнократна помоћ од 100 КМ у условима раста цијена и инфлације, премијер Српске је рекао да ће за те намјене, према прелиминарним процјенама, бити потребно око 12 милиона КМ.

Он је рекао да ова идеја нема везе са изборима, него да је то одговор на инфлацију, те да би исплата помоћи могла кренути у јулу.

Премијер је позвао младе да изнесу приједлоге када је ријеч о критеријумима додјеле ових средстава, односно да се изјасне да ли желе да средства добију сви наведене старосне доби или да се изоставе запослени, преноси Мондо.

Напоменуо је да Влади није проблем да буду обухваћени сви, те да су средства већ предвиђена ребалансом буџета за ову годину.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик је 13. маја, након сједнице предсједништва ове странке у Бањалуци, најавио да ће младима од 18 до 30 година, пензионерима и борцима у РС бити исплаћено по 100 КМ за шта ће из буџета Републике Српске бити потребно издвојити око 50 милиона КМ.

Представници политичких структура СНСД који окупљају младе јавно су поздравили ову најаву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана