Вишковић: Образовани и успјешни млади су будућност Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је након састанка са студентима генерације јавних универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву да су Српској потребни млади и образовани људи, те да је најбоља одбрана Републике брига о њима.

Вишковић је изразио задовољство јер је настављена пракса која је уведена од његовог доласка на мјесто премијера да се студенти генерације два јавна универзитета награде тако што ће им бити обезбијеђен посао у републичким институцијама.

"Није лако бити најбољи у генерацији и треба поштовати успјех који су својим радом и трудом постигли ови млади људи", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да због пандемије вируса корона није било могућности да се прошле године организује пријем за студенте генерације, те да је данас уприличен пријем за двије генерације најбољих студената.

Он је додао да ће, захваљујући њима, Република Српска остати у добрим рукама, те да су они будућност ове земље.

"Наставићемо са овом праксом јер не треба да нас воде само флоскуле и да повремено кажемо да је будућност младим људима, него да покажемо да бринемо о њима. Они су данас овдје на основу својих оцјена у индексу, а не на основу политичке припадности", рекао је Вишковић.

Он је напоменуо да овим гестом Влада жели да их задржи у Републици Српској и да има покаже да вриједи бити најбољи.

Студент генерације Академије ликовних умјетности Требиње Универзитета Источно Сарајево Ангелина Вукосав изразила је задовољство што су њен успјех и труд препознати, те што јој је пружена могућност да остане у Српској.

"Пуно рада и труда ми је требало да постигнем овај успјех, али данас ми није жао што сам уложила вријеме и енергију, јер су уродили плодом. Ово је јако лијеп гест, и вољела бих да се настави са овом праксом, како би и будуће генерације имале исте могућности", рекла је она.

Студент генерације Медицинског факултета на одсјеку фармације Универзитета у Бањалуци Ђорђе Ђукановић рекао је да је након завршетка студија запослен на Факултету у оквиру Центра за биомедицинска истраживања.

Он је изразио задовољство што је од Факултета добио подршку у даљем образовању, што му финансира докторске студије на Медицинском факултету у Бањалуци.

Ђукановић је нагласио да младима много значи подршка републичких институција, како би добили прилику да се усавршавају и раде у професијама које су одабрали.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана