Вишковић: Нови погон - поклон Братунцу и Републици Српској

Срна
Вишковић: Нови погон - поклон Братунцу и Републици Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је отварање новог погона у “Техничком ремонту Братунац” (ТРБ) најљепши поклон на крсну славу ове компаније, Светог Димитрија, не само овој локалној заједници, него и цијелој Републици Српској.

“Ми смо данас овдје да обиљежимо крсну славу ТРБ-а, а код Срба обичај је да уз славу иде и поклон, а поклон Републици Српској и Братунцу и регији Бирач јесте нови производни погон у који је уложено милион КМ”, рекао је Вишковић новинарима у Братунцу.

Према његовим ријечима, ТРБ у овом моменту запошљава око 230 радника, а он лично даје посебну подршку јер је данас у овој фирми примљено у стални радни однос и 26 жена, од којих се очекује и концентрација и прецизност које су код њих много боље него код мушкараца.

“За Републику Српску веома је важно што ће производи из новог погона ТРБ-а у стопроцентном износу ићи у извоз, што је одлична презентација Републике Српске у цијелом свијету”, нагласио је премијер Српске.

Вишковић је најавио да ће менаџмент ТРБ-а уз подршку Владе Републике Српске ускоро освојити још неке производне линије.

Он је поздавио и напоре локалне управе да Братунац учини што бољим амбијентом за живот својих грађана и њихов просперитет, тим прије јер ова локална заједница биљежи позитиван природни прираштај.

Према његовим тијечима, тим правцем иде и ТРБ, који развијањем Братунца развија и Републику Српску.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић честитао је крсну славу ТРБ-у и изразио задовољство што пословање ове комапније иде узлазном путањом и уз евидентно ширење палете призвода и отварање нових погона.

Према његовим ријечима, подршка ресорног министарства намјенској производњи ТРБ-а неупитна је и убудуће, као и до сада.

Генерални директор компаније “Тенички ремонт Братунац” Славенко Ристић захвалио је премијеру Вишковићу и свим високим званицама које су данас присуствовале крсној слави ТРБ-а и отварању новог погона намјенске индустрије.

Он је најавио отварање нових погона и нових производних линија у ТРБ-у, у области намјенске индустрије.

Ристић је посебно захвалио премијеру Вишковићу и његовом кабинету за подршку овој компанији и обећао нове велике пословне резултате.

Ријечи захвалности Ристић је упутио и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који због раније преузетих обавеза данас није могао да буде у Братунцу, али је послао телеграм подршке и честитку за крсну славу ТРБ-а.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и генерални директор компаније “Тенички ремонт Братунац” Славенко Ристић отворили су данас нови производни погон у овој фирми, у коме је запослење добило 26 радница.

Отварању су присуствовали министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, представници институција Српске и заједничкох институција БиХ, као и велики број привредника и начелника општина. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана