Вишеград: Потписани уговори о откупу станова у насељу Бикавац

Срна
Вишеград: Потписани уговори о откупу станова у насељу Бикавац

ВИШЕГРАД - Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре о откупу станова у насељу Бикавац са 11 породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, чланова Удружења исељених Срба из средње Босне, те корисника алтернативног смјештаја.

Ђуревић је рекао да је овим ријешен вишедеценијски проблем корисника ових станова.

“Надамо се да ћемо у што скоријем периоду ријешити проблем и осталих стамбених јединица и у насељу Бикавац и у насељу Гарча”, истакао је Ђуревић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено–комуналне послове општине Вишеград Александар Ђукановић навео је да је 2015. године било 600 неријешених питања везаних за станове у насељима Гарча и Бикавац и да се сада тај посао приводи крају.

“Ови проблеми се односе на различите категорије, од породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, чланова Удружења расељених Срба из средње Босне, као и на рјешавање алтернативног смјештаја. До краја ове или почетком сљедеће године очекује се да ће ова стамбена питања у потпуности бити ријешена”, рекао је Ђукановић.

Драго Шиниковић, који је 1996. године из Коњица доселио у Вишеград, захвалио је општини Вишеград и начелнику Младену Ђуревићу за којег је истакао да је уложио доста труда како би се ријешили његови стамбени проблеми.

“Потписали смо данас уговоре са великом радошћу и задовољством јер када толико времена проведете у једном граду, стекнете и навике и обичаје тог мјеста”, истакао је Шиниковић.

Олга Пајовић, која је дуже од 20 година чекала да добије свој стан, истакла је да се осјећа веома срећно и задовољно због данашњег потписивања уговора.

“Хвала начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу, ово је један од најсрећнијих дана у мом животу. Много ми то значи, требало је да се деси и прије, али никада није касно”, навела је Пајовићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана