Више од 400.000 људи живи на „бб“ адреси

Срна
Драган Станковић
Foto: Глас Српске | Драган Станковић

БАЊАЛУКА- У Републици Српској више од 400.000 људи се води на "бб" /без броја/ адреси, а локалне заједнице би требало да буду активније како би ријешили овај проблем, изјавио је директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ Драган Станковић.

Станковић је истакао да Управа нема надлежности у овој области, али и да ће се ово питање покушати подићи на виши ниво.

"Нема логике да људи у 21 вијеку и даље живе на бб аадресама. Покушаћемо да ово дигнемо на виши ниво, преко Владе Српске и министарстава и законским рјешењима, да покушамо стимулисати локалне заједнице да узму активније учешће у овоме", рекао је Станковић новинарима у Бањалуци током "Дана отворених врата РУГИПП-а".

Станковић је додао да бањалучка Подручна јединица РУГГИПП-а, као највећа у Српској, на годишњем нивоу има око 80.000 захтјева грађана, да дјелује на задовољавајућем нивоу, али има простора за унапређења.

Шеф Подручне јединице Бањалука у оквиру РУГИПП-а Милош Аћић нагласио је да ова јединица током календарске године заприми и изда више од 40.000 предмета и извода из евиденција које одржава, а тај посао преко пријемне канцеларије, односно шалтер сала.

Он је додао да константно раде на оснивању катастра непокретности, наводећи да је од укупно 98 катастарских општина на подручју Бањалуке изложено 87, а у току је излагање за четири општине.

"Важна је и реализација пројекта на експропријацији земљишта за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор и тај посао је изведен у задатом року", закључио је Аћић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана