Вирусом корона заражено245 особа, преминуле четири, рекордан број хоспитализованих

Данијела Бајић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа у Републици Српској потврђена је код 245 особа, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја.

Ради се о три мушкарца и жени средње и старије животне доби из Лакташа, Фоче, Источне Илиџе и Рогатице.

Директор Института Бранислав Зељковићи рекао је да је у овом периоду тестирано укупно 817 узорака и да је настављен тренд раста заражених с обзиром на то да је и данас 30 одсто заражених у односу на број тестираних.

Истакао је и да је забиљежен рекордан број хоспитализованих на дневном нивоу. Укупно је хоспитализовано 297 особа.

- Локалне заједнице у којима је забиљежено погоршање епидемиолошке ситуације мораће уводити нове мјере у складу са ситуацијом - истакао је Зељковић.

У Бањалуци је опет највећи број заражених, 83.

Заражена је и 41 особа из Зворника, 31 из Бијељине, 15 из Теслића, 14 из Сокоца, девет из Фоче, по шест из Вишеграда и Челинца, по пет из Приједора, Кнежева и Рогатице, четири из Петрова, три из Дервенте, по двије из Добоја, Новог Горажда и Шипова и по једна из Гацка, Градишке, Источног Старог Града, Лакташа, Милића, Мркоњић Града, Модриче, Осмака, Пала, Прњавора, Рудог и Угљевика.

Ради се о 137 мушкараца и 108 жена особа, од којих је 55 млађе, 151 средње и 39 особе старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 12.057 случајева вируса корона, преминуле су 343, а опоравило се укупно 7.510 особа. Тестирано је укупно 94.270 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана