"Видово врело" и "Домжале" потписали споразум о сарадњи

Агенције
"Видово врело" и "Домжале" потписали споразум о сарадњи

БАЊАЛУКА - Делегација словеначког Дома за старија лица "Домжале", коју је предводила директорица Наташа Залокар, посјетила је Дом за старија лица "Видово врело", недалеко од Бањалуке на путу за Кнежево, гдје се увјерила у изузетно добру организацију и квалитетан ниво услуге социјалне заштите.

Током посјете потписан је споразум о пословно-техничкој сарадњи у погледу размјене искустава и усавршавања особља, заједничког дружења и излета корисника услуга, те организовања рекреативних и забавних активности. Директор Дома "Видово врело" Далибор Поповић истакао је да је овај вид сарадње веома значајан јер Дом "Домжале" као државна установа социјалне заштите примјењује највише европске стандарде.

- С циљем што боље услуге за наше кориснике и усавршавања особља, договорили смо се да наши његоватељи неколико пута годишње одлазе у дом у Домжалама, а исто тако да колеге из овог дома долазе код нас - рекао је Поповић и додао да се кроз овакав вид сарадње отварају бројне могућности за подизање квалитета, али и стварају нова пријатељства.

Он је истакао да дом у Видовом врелу већ сада примјењује високе стандарде социјалне заштите, а да су у плану додатне активности усмјерене на радну терапију, рекреативне и забавне активности за кориснике.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана