Видовић: Општинско руководство Рогатице креира проактивну развојну политику

Срна
Foto: Срна

РОГАТИЦА- Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас да менаџмент Рогатице заслужује снажну подршку Владе Српске, јер ову општину воде људи, са начелником Милорадом Јагодићем на челу, који свој рад заснивају на проактивној, развојној политици, чији је циљ испуњење потреба и интереса становништва.

"Ови људи увијек иду у сусрет проблемима, имају рјешења за изазове, а то је захваљујући томе јер су припремили конкретне пројекте за развој своје локалне заједнице. Сматрам да је то најбољи начин да се води рачуна о својој општини и грађанима", рекла је Видовићева новинарима након састанка са начелником Рогатице Милорадом Јагодићем.

Она је потврдила да помоћ Владе Републике Српске Рогатици неће изостати ни у наредном периоду.

Према њеним ријечима, један од важнијих тема данашњег састанка била је како задржати младе у руралним подручјима, како им обезбиједити егзистенцију и мотивисати их за живот и рад на селу.

"Постоји један пројекат који подразумијева да ће Влада градити куће за младе брачне парове на селу, тамо гдје људи имају земљиште, а Министарство пољопривреде помагаће им са механизацијом, пластеницима. Жељели бисмо да и у овој општини млади покажу такав интерес", нагласила је Видовићева.

Она је истакла да реафирмација металне индустрије на овим просторима заслужује много више пажње, него што то може да учини сама локална заједница.

Према њеним ријечима, извршна власт Републике Српске спремна је да изврши све потребне измјене закона који ће омогућити лакши приступ инвеститора на домаћем тржишту рада и капитала, а самим тим и пораст БДП-а, као и отварању радних мјеста.

Видовићева је Рогатици пожељела успјешан и брз економски напредак.

Начелник општине Милорад Јагодић рекао је да је ово за Рогатицу радо очекивана посјета, која изнова потврђује бригу и подршку Владе Републике Српске и ресорних министарстава за развој ове локалне заједнице.

"Посебно смо задовољни јер смо наишли на подршку у вези са рјешавањем акутног проблема жТворнице пречистачаж Рогатица, што је за нас већ четири године нерјешив. На трагу смо да у веома кратком року ријешимо и ово питање, у чему нас је данас снажно подржала министар финансија Републике Српске", рекао је Јагодић новинарима.

Према његовим ријечима, констатовано је да треба да се за ову некада успјешну фабрику пронађе стратешки партнер који ће поново покренути производњу, што је веома битно за отварање радних мјеста и будући економски развој Рогатице.

"То је свијетла тачка нашег данашњег разговора и задатак који ћемо, вјерујем, у сарадњи са Владом Републике Српске, успјешно и реализовати. Разговарали смо и о изградњи стамбене зграде за младе, као и снажнијем подстицају пољопривредним произвођима, као и осталим локалним субјектима у другим привредним секторима", рекао је Јагодић и додао да је све што се ради у функцији стварања услова за одржив, нормалан и пријатан живот.

Видовићева и Јагодић посјетили су данас и привредне субјекте, кориснике подстицаја за запошљавање - "Пауер" и Дрвну индустрију "Мишо промет".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана