Видовић: Источно Сарајево учинити респектабилним, због значаја за цијелу Српску

Срна
Видовић: Источно Сарајево учинити респектабилним, због значаја за цијелу Српску

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас у Источном Сарајеву да овај град мора бити направљен респектабилним, јер није значајан само за овај дио Републике, већ за цијелу Српску.

Након посјете начелнику општине Источно Ново Сарајево Љубиши Ћосићу, Видовићева је изразила понос што је толико урађено у овој локалној заједници, те истакла да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду помагати Источно Сарајево како би постало један заиста прави и диван град.

“Заиста мислим да ће Источно Сарајево постати најљепши град у Републици Српској, према овом што је до сада урађено, те према оним плановима који у наредном периоду требају да се реализују”, рекла је Видовићева новинарима.

Према њеним ријечима, Влада Републике Српске увијек радо помаже ако из локалних заједница долазе пројекти и програми, када су људи заинтересовани и када се средства рационално користе.

“Желим велики успјех и на изборима у овом дијелу Републике Српске и да Ћосић постане градоначелник јер је то заслужио, има велику визију, много идеја и надам се да ће то спровести у наредном периоду”, рекла је Видовићева.

Она је пожељела да и друге општине у саставу града добију начелнике који ће, прије свега, вољети своју општину, борити се за њу, радити пројекте, те додала да ће у том случају увијек имати подршку Владе Републике Српске.

“Надам се да ће се у наредном периоду цијели овај крај развијати”, истакла је Видовићева.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да Министарство финансија Републике Српске, у сарадњи са осталим ресорима у Влади Српске, пружа несебичну помоћ овој локалној заједници.

Ћосић је истакао да је упознао Видовићеву о ситуацији у овој локалној заједници и у институцијама које су у надлежности општине, те јој захвалио за помоћ која се односи на изградњу позоришта, спортске дворане, трга, али и за све остале новчане трансфере који су упућени Источном Новом Сарајеву.

“Нарочито нам је био битан трансфер који је ишао у вријеме короне, када је Влада Републике Српске помогла све локалне заједнице. Тада је тај дио прихода који смо изгубили од ПДВ-а, био надокнађен од стране Владе”, истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске одобрила је 500.000 КМ за суфинансирање “Лота три” - изградња позоришта, конкретно за набавку аудио, видео и друге опреме, која је потребна за његово опремање.

“Оно што нам је министар најавила, да у зависности од консолидације буџета и стања у њему, и у будућности можемо да рачунамо на помоћ, како за овај пројекат, тако и за унутрашње уређење спортске дворане”, нагласио је Ћосић.

Он је подсјетио да се средствима Владе Републике Српске на подручју ове општине граде зграде студентског дома, ректората и музичке академије, те додао да је са Видовићевом разговарао и о подршци Болници “Србија”, тачније о потребним средствима за пензионисање једног броја људи који су стекли услове за пензију.

“Истакли смо проблем предузећа жМофасж, које послује у нашој локалној заједници, а чији су проблеми везани за недостатак средстава због вируса корона. У оквиру разговора и подршке коју Влада Републике Српске пружа привреди ове године, за коју је издвојено 92 милиона КМ кроз Компензациони фонд, а само 110 милиона КМ помоћи је отишло за здравство, добили смо увјеравање да ће се у том дијелу наћи и привредни субјекти са подручја наше општине”, рекао је Ћосић.

Видовић и Ћосић обишли су Трг Републике Србије и спортску дворану која се налази у оквиру њега.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана