Велики број саобраћајних несрећа од почетка године

ATV
Велики број саобраћајних несрећа од почетка године

2020. лоше је почела бар када је у питању статистика у саобраћају. На самом почетку јануара више је погинулих и тешко повријеђених у саобраћају него што их је било на почетку прошле године.

Од 1.1. 2020 само на подручју које покрива бањалучка Полицијска управа десило се 187 саобраћајних незгода. Најчешћи епилог је био материјална штета али било је и смртно страдалих.

“Од тих 187 саобраћајних незгода 34 су посљедицама за 10 лица, од тога 2 у којима су лица смртно страдала, 3 са тешко повријеђенима и 29 са лакше повријеђеним лицима и остало 153 са материјалном штетом”, рекла је Данијела Мучибабић, портпарол ПУ Бањалука.

Неприлагођена брзина најчешћи је узрок незгода подаци су и полицијске управе и Агенције за безбједност саобраћаја. Поледица и магла такође нису ишле на руку возачима. Управо због тога додатна опрезност је неопходна кажу из Агенције.

“Немојте да вас завара лијепо вријеме, дакле у вечерњим сатима, јутрањим, поледица је врло честа појава на коловозу без обзира на одржавање путева и посипања сољу који се свакодневно раде на одређеним дионицама увијек ћете имати појаву леда који је тешко уочити и ако покушате и проћи тим дијелом мало већом брзином долази од заношења и слијетања са коловоза и нажалост посљедица које смо имали прилике видјети ових дана”, истакао је Милија Радовић, Агенција за безбједнст сапбраћаја Републике Српске.

Лоши временски услови у комбинацији са алкохолом такође су довели до црне статистике. Један је то од разлога због кога ће бањалучка полиција током викенда појачати контроле на алко тестирање. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана