Велика потреба за хранитељима

М. Л.
Велика потреба за хранитељима

Бањалука - Ширење свијести о значају хранитељских породица као најбољег облика збрињавања дјеце без адекватног родитељског старања, те избор и едукација будућих хранитеља биће приоритет у раду центара за социјални рад на подручју бањалучке регије.

Закључено је ово на другом састанку регионалне групе центара за социјални рад који је одржан јуче у Бањалуци и коме су присуствовали представници бањалучког, као и центара за социјални рад из Приједора, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Костајнице, Прњавора, Градишке и Српца.

- Бањалука тренутно има око 50 хранитељских породица, а циљ нам је да их у будућности буде бар три пута више, јер хранитељство је хуман гест - рекла је директорица бањалучког Центра Вера Сладојевић.  

Директорица Центра за социјални рад у Мркоњић Граду Слободанка Кљајић каже да постоје потребе за хранитељством и у овој општини, али да свијест становништва о томе није на завидном нивоу. Директорица дубичког Центра Маја Шпица рекла је да на подручју општине имају три хранитељске породице за одрасле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана