Вечерас захлађење уз кишу

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској вечерас се очекује захлађење за 10 до 15 степени уз кишу, локално и обилнију, те грмљавину и појачан вјетар, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Вечерас и сутра ујутро падаће киша, а област јачих падавина ће се од запада брзо премјештати на исток.

У сјеверном појасу локално ће бити и обилнијих падавина, а послије подне и према вечери дјелимично се очекује разведравање на западу уз мјестимичну кишу, а на истоку и даље облаЧно са падавинама.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверних смјерова, током дана у појачању.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17 степени, у вишим предјелима од осам, а максимална од 19 до 24 у сјеверном појасу, док ће у централном појасу и у вишим предјелима бити од 10 до 15 степени Целзијусових.

У суботу, 9. јула, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво, а у централном и планинском појасу са мјестимичном кишом до подневних часова.

Послије подне биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, којих ће бити више на западу, а мање на истоку, док ће на југу бити претежно сунчано.

Биће свјежије, па ће минимална температура ваздуха бити од 10 до 15, у вишим предјелима од седам, а максимална од 21 до 26, у централном појасу и вишим предјелима од 13 до 18 степени Целзијусових.

У недјељу, 10. јула, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно на сјеверу и суво, а на југу ведро. Током дана биће промјенљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и с тенденцијом смањења облачности, па би послије подне било претежно сунчано и угодно вријеме.

Према вечери поново ће бити више облака, посебно на западу.

Минимална температура ваздуха биће од 11 до 16, у вишим предјелима од седам степени, а максимална од 23 до 28, у централном појасу и вишим предјелима од 17 до 21 степен Целзијусов.

У понедјељак, 11. јула, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно у већини предјела и суво, на југу ведро или с малом облачношћу.

Током дана биће промјенљиво до претежно облачно, док се послије подне очекује смањење облачности и сунчани интервали.

Минимална температура ваздуха биће од 11 до 16 у вишим предјелима од осам, максимална од 24 до 29 на сјеверу и југу, а у централном појасу и вишим предјелима од 18 до 22 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана