Вечерас наставак скијања на Козари

Срна
Foto: Инфо Приједор

ПРИЈЕДОР - На Козари се вечерас наставља ноћно скијање, наводе из Планинарско-скијашког друштва “Љубијски рудар” из Приједора, због чега су позвали санкаше да не користе скијашке стазе ради безбједности свих.

Из овог друштва наводе да су стазу за санкање обиљежили и уредили, те да је одржавају једнако као и скијашке стазе, а да на скијашким стазама постоје знакови забране санкања.

Из “Љубијског рудара” позивају скијаше да ски-карте врате по завршетку скијања како би добили назад свој депозит од пет КМ јер су карте ограничене на један дан.

Такође, позвали су скијаше који користе изнајмљену опрему да је резервишу на вријеме будући да у ударним данима већ око поднева нестане опреме, иако “Љубијски рудар” располаже са око 100 пари скија и двоструко више пари панцерица.

Из овог планинарско-скијашког друштва наводе да је пожељно да они који желе да науче да скијају унапријед договоре часове са њиховим инструкторима из ски-школе “Козара”, који су акредитовани од скијашких савеза Републике Српске и БиХ.

За идућу сезону најављују реорганизацију школе скијања како би се изашло у сусрет што већем броју људи који желе да науче скијање.

Процјењује се да је око 10.000 људи на Козари било у недјељу, 17. јануара, када су се и видјели сви недостаци основне инфраструктуре, попут мањка паркинг-мјеста или недовољног броја контејнера за смеће.

Планинарско-скијашко друштво “Љубијски рудар” из Приједора управља скијалиштем на Козари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана