Ватрогасци из Новог Града добили ново ватрогасно возило

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД- Територијална ватрогасна јединица Нови Град добила је данас ново ватрогасно возило, чија је вриједност 350.000 КМ.

Потпредсједник Управног одбора Ватрогасног савеза Републике Српске Небојша Миљуш рекао је да је око 300.000 КМ издвојио овај савез, а остатак општина Нови град.

"Возило има капацитет осам метара кубних воде. Може бити помоћно возило за достављање воде навалним возилима приликом интервенције. Може послужити и за доставу воде становништву, за шта у Новом Граду има потребе", навео је Миљуш.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да се у континуитету ради на побољшању техничких услова у ватрогасној јединици.

"Осим тога, у састав јединице су укључени млађи људи. У протеклом периоду организоване су неопходне обуке", истакао је Дрљача.

Замјеник старјешине Територијалне ватрогасне јединице Азиз Црнкић каже да ће ново ватрогасно возило бити значајна помоћ приликом интервенција на терену.

"Возило је модерно и оперативно и значиће пуно за рад", рекао је Црнкић.

Он је навео да је јединица од почетка године имала 124 интервенције, углавном на отвореном, те да је превентивним радом знатно смањен број пожара на објектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана