Уз “m:stipendije” до сигурног посла

 Анита Јанковић Речевић
Foto: m:tel

БАЊАЛУКА - Анђела, Катарина и Љубица, некадашње студенткиње Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву које су током студија биле стипендисткиње “m:telа”, своје мјесто након стицања дипломе нашле су управо у тој компанији која константно улаже у младе људе и образовни систем Српске.

У “m:telу” кажу да добро знају колико је драгоцјен сваки млади човјек који се у данашње вријеме опредијели за студиј електротехнике, те да кроз програме стручне праксе и добро познате “m:stipendije” настоје да пруже подршку развоју нових кадрова.

- Ове године расписан је 13. по реду конкурс за “m:stipendije”, посебан облик подршке студентима, како би им се у њиховом процесу школовања створили што бољи услови за учење и напредовање. Није мали број оних који су након стипендија, праксе и школовања, своје каријере започели управо у нашој компанији. Више информација о конкурсу, који је отворен до краја децембра, заинтересовани могу пронаћи на мтел.ба/Стипендије. Конкуришите јер вриједи - наводе из ове компаније.

Велики број стипендиста “m:telа” сваке године долази са ЕТФ-а из Источног Сарајева, међу којима су биле и Анђела Андријашевић, Катарина Андрић и Љубица Вукосављевић, које су каријере започеле управо у овој компанији.

- С обзиром на то да је “m:tel” три године директно улагао у моје образовање кроз стипендирање, те да сам имала прилику да будем и дио “m:telовог” програма праксе, било је јасно да ће и мој професионални развој кренути од ове компаније, те да ћу своје знање уложити у развој предузећа које је финансирало моје образовање - истакла је Андријашевића која је инжењер за управљање процесима сервисне подршке у Дирекцији за технику “m:tel”.

Она је додала да су најсавременије платформе и најмодерније технологије са којима ради, као и колегијалност, сјајни међуљудски односи и радна атмосфера, те стално улагање у знање запослених били разлог да одабере “m:tel” за свој професионални почетак и дође у Бањалуку.

Позитивно искуство током праксе и Андрићеву је довело у “m:tel”, гдје је започела каријеру и усавршава се као млади инжењер за управљање базама података и апликацијама у Функцији информационих технологија.

- Тренутно похађам онлајн обуке. Амбијент и пословно окружење пружају ми веће шансе и могућности да напредујем у својој професији, а истовремено ме подстичу да усавршавам и продубљујем своје знање из области којом се бавим - истиче Андрићева.

Вукосављевићева је у “m:telу” започела каријеру и то као инжењер у Служби за експлоатацију и одржавање управљачко-комутационих система мобилне мреже.

- Као и сваком студенту, стипендија ми је много значила и помогла. Имати лични џепарац сваки мјесец, а да при томе немате никакву обавезу осим да учите је стварно лијепо - каже Вукосављевићева.

Она је свим студентима електротехнике који се виде у области телекомуникација препоручила да конкуришу за “м:стипендију”.

- Ове године промијењени су услови за конкурисање и то у корист студената. Младе чека и веома корисна пракса, током које имају обезбијеђен смјештај уколико долазе из другог града, али и сигурно радно мјесто, тако да не морају много размишљати шта након завршетка факултета. Такође, ту је менторски програм. Сматрам да се у овој компанији може стећи велико знање и искуство и да “m:tel” младог стручњака може обликовати у јако квалификованог инжењера - порука је Вукосављевићеве свим студентима који размишљају о томе да ли да конкуришу за “m:stipendije”.

Сарадња

У компанији “m:tel” кажу да су ту да шире видике, дијеле знање и искуства, те улажу у образовање и омогуће боље услове за рад и учење.

- Ту смо да радимо скупа, да сарађујемо и награђујемо, али и да задржимо младе стручњаке нудећи им све потребне услове да се развијају у својим компанијама и у својој земљи - рекли су у “m:telу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана