Уводи се ВПТ правило за све смјештајне капацитете у Сарајеву

Срна
Foto: kliks

САРАЈЕВО - Влада Кантона Сарајево продужила је данас важење закључка са наредбама и препорукама у борби против пандемије вируса корона 19, а уведено је правило ВТП вакцинисан тестиран преболио у свим хотелима, хостелима и осталим смјештајним капацитетима на подручју Кантона.

"Сви посјетиоци, гости приликом пријема у објекат морају предочити једну од ВТП потврда. Уколико не посједују ниједну од тих потврда, дужност је да им се у наведеним објектима обезбиједи брзо антигенског тестирање", саопштено је из Владе Кантона Сарајево. 

Кантонална Влада је потврдила и одлуку Кризног штаба Министарства здравства Кантона Сарајево о увођењу ВТП правила у свим затвореним објектима на скијалиштима Бјелашнице и Игмана, а у складу са важећим наредбама федералног Министарства здравства.

На приједлог Кризног штаба Министарства здравства, Влада Кантона Сарајево продужила је данас важење закључка са наредбама и препорукама од 6. јануара, а из Владе наводе да закључак са новим мјерама ступа на снагу данас.

Препоручује се и вакцинација трећом, бустер дозом старијих лица и његоватеља у социјалним установама за збрињавање старијих, популације старије од 60 године и особа са удруженим коморбидитетима.

Кантонална Влада донијела је и нови закључак, којим је наложено да се у јавним установама Завод за заштиту здравља запослених Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, Завод за здравствену заштиту студената Универзитета у Сарајеву и кантонални Завод за медицину рада одмах отворе ковид амбуланте.

Менаџментима болничких установа наложено је да организују цјелодневно јављање на телефонске позиве, као и давање информација о здравственом стању хоспитализованих пацијената њиховим сродницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана