Уведен посебан режим рада са странкама у вези са држављанством и путним исправама

Срна
Уведен посебан режим рада са странкама у вези са држављанством и путним исправама

САРАЈЕВО - Министарство цивилних послова у Савјету министара донијело је одлуку о посебном режиму рада са странкама у вези са држављанством и путним исправама.

Према одлуци, рад са странкама Сектора за држављанство у наредном периоду дефинише се тако што ће странке путем телефонских бројева 033/492-558, 033/492-562 и 033/492-564 моћи да затраже термин доласка у просторије Министарства због случајева који хитно морају да буду ријешени, а који се односе на низ поступака.

Ријеч је поступцима одрицања од држављанства БиХ, издавања службених путних исправа, ревизије држављанства, преузимања раније завршених рјешења о одрицању од држављанства БиХ, потврда о одузимању БиХ путне исправе, као и претходно издате службене путне исправе.

Наведено је да ће овлаштени службеник током радног дана моћи заказати термин за странку у периоду од 10.00 до 13.00 часова.

У просторије Министарства странке не могу ући без заштитне опреме и обавезне дезинфекције руку, а задржавање у просторијама Министарства треба да буде што краће.

Министарство поручује да се наведени режим рада односи искључиво на странке које хитно треба да ријеше свој предмет и чије остваривање права захтијева хитност у поступању.

Странке не могу самоиницијативно долазити у просторије Министарства, у којима се обављају послови Сектора за држављанство и путне исправе, додаје се у саопштењу.

Странке које занима статус њиховог предмета, а чији рок рјешавања не захтијева хитни поступак треба да се обрате надлежном сектору путем мејл адресе: [email protected]; [email protected]; [email protected]
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана