Утопљавање зграде вртића и општине Соколац почиње другог новембра

Срна
Утопљавање зграде вртића и општине Соколац почиње другог новембра

СОКОЛАЦ - На Сокоцу ће у понедјељак, 2. новембра, почети реконструкција фасаде и спољашње столарије на згради општине и објекту Установе за предшколско васпитање и образовање, укупне вриједности више од 600.000 КМ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима, након данашњег састанка са представницима субјеката који учествују у пројекту, да ће захваљујући УНДП-овом програму енергетске ефикасности бити ријешено утопљавање ова два објекта и смањени трошкови загријавања.

Према његовим ријечима, у спровођење овог пројекта укључени су УНДП, Свјетска банка, Министарство просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске и локална управа на Сокоцу, која је припремила потребну документацију.

Он је навео да ће на објекту соколачког вртића бити постављена топла фасада, замијењена фасадна столарија, саниран кров, а потом ће се радити на санацији машинског дијела мреже за гријање, док ће на згради општине бити постављена топла фасада и замијењена фасадна столарија.

Инжењер из УНДП-а Златко Билаловић нагласио је да је ријеч о пројекту путем којег се инвестирањем ради на очувању енергије.

Директор и власник фирме фочанске “Техноградња” Саво Миловановић истакао је да је овој фирми повјерен посао на реконструкцији фасаде на згради општине и вртића на Сокоцу.

Миловановић је најавио да ће радови почети 2. новембра и да ће урадити колико им временске прилике омогуће.

Одговорни руководилац за извођење радова у “Марвелу” са Пала Раденко Мојсиловић нагласио је да је задатак те фирме у овом пројекту да у координацији са “Техноградњом” замијени столарију на згради општине и вртића на Сокоцу.

Мојсиловић је рекао да овај дио радова финансира Министарство за простроно уређење, грађевинарство и екологију Републике Срспке и изразио наду да ће “Марвел” у току наредне седмице завршити већи дио радова на замјени столарије, а потом ће се бавити унутрашњим поправљањем.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић истакла је да је утопљавање неопходно због дјеце која бораве у овој, једној од најзначајнијих установа за локалну заједницу.

Косорићева је изјавила да је објекат вртића изграђен прије готово 40 година, има око 1.500 метара квадратних корисне површине и у њему борави 135 малишана у шест васпитно-образовних група

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана